Prof. Dr. V e d a t

I ş ı k h a n

 

 

Küresel işgücü piyasasındaki güncel konuları ele alarak istihdam ve sosyal güvenlik alanındaki yaptığımız çalışmalarımızı değerlendireceğiz. Ayrıca G20 üyesi ülkelerle ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz.
We are in Brazil for the G20 Labour and Employment Ministerial Meeting. We will address current issues in the global labour market and evaluate our efforts in employment and social security. We will also hold bilateral meetings with the G20 member countries.

Güney Afrika İstihdam ve Çalışma Bakanı Sayın Nomakhosazana Meth ve beraberindeki heyetle bir araya geldik. Görüşmede Türkiye ve Güney Afrika arasındaki dostane ilişkileri daha ileriye taşımak için atılabilecek adımları ele aldık ve gelecek sene üstlenecekleri G20 Dönem Başkanlığı konusunda kendilerine her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu vurguladık.
We met with South Africa’s Minister of Employment and Labour, H.E. Ms. Nomakhosazana Meth, and her delegation. During the meeting, we discussed steps to advance the friendly relations between Turkey and South Africa and emphasized our readiness to provide full support for their upcoming G20 Presidency next year.

G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen Adil Geçiş Liderler Forumu 1. Oturumu ile Kaliteli İşlerin ve İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Oturumu’nda; çalışma dünyasının değişen trendlerini, istihdam politikalarına yönelik yaklaşımlarımızı değerlendirerek sürdürülebilir kalkınma ve emeğe verdiğimiz önemi G20 üyesi ülkelerin temsilcileriyle paylaştık. Küresel düzeyde her ülkenin karşılaştığı çevresel zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Binlerce yıllık medeniyetimizin ve geleneğimizin insana ve emeğe verdiği değer ortadadır. Bugün bu geleneği insan odaklı hizmetlerimizle sürdürmeye devam edeceğiz.
During the Just Transition Leaders Forum and Session on the “Promoting Quality Jobs and Decent Jobs” held within the scope of the G20 Labour and Employment Ministerial Meeting, we evaluated the evolving trends in the world of work and discussed our approaches to employment policies. We also shared the importance we place on sustainable development and labour with the representatives of G20 member countries. I believe that we can collectively overcome the environmental challenges faced by every country on a global level. The value our thousands-year-old civilization and tradition places on people and labour is evident. Today, we continue this tradition with our human-centred services.

G20 programımız kapsamında, Suudi Arabistan İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanı Sayın AhmadSuliman Alrajhı ile bir araya gelerek işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Tarihi bağlarımızın olduğu Suudi Arabistan ile çalışma hayatındaki tecrübe ve birikimlerimizi paylaşmayı sürdüreceğiz.
Within the scope of our G20 program, we met with H.E. Mr. Ahmad Suliman Alrajhi, Minister of Human Resources and Social Development of Saudi Arabia, to explore opportunities for cooperation. We will continue to share our experience and expertise in the field of work with Saudi Arabia, withwhich we have historical ties.

G20 Dönem Başkanlığını yürüten Brezilya’nın Çalışma ve İstihdam Bakanı Sayın Luiz Marinho ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde, ülkelerimiz arasındaki işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldık. Sayın Marinho’ya, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’ndaki ev sahipliği için teşekkür ediyorum.
We had a productive meeting with H.E. Mr. Luiz Marinho, Minister of Labour and Employment of Brazil, who is holding the G20 Presidency. In our discussion, we agreed to strengthen cooperation between our countries. I extend my thanks to Mr. Marinho for hosting the G20 Labour and Employment Ministerial Meeting.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Sayın Eddy Van Hijum ile yaptığımız görüşmede, Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve insana yakışır işler ile sosyal güvenlik gibi alanlarda ortak çalışma ve işbirliğini geliştirmek için atabileceğimiz adımları ele aldık.
In our meeting with Mr. Eddy Van Hijum, the Deputy Prime Minister and Minister of Social Affairs and Employment of the Netherlands, we discussed steps we could take to strengthen cooperation between Turkey and the Netherlands, and to enhance joint work and collaboration in areas such as decent work and social security.

G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı kapsamında G20 Brezilya Dönem Başkanlığının öncelikleri arasında yer alan “Teknolojinin Herkesin Yaşam Kalitesinin Artırılması Aracı Olarak Kullanılması” konusunda G20 üyesi ülkelerin Çalışma ve İstihdam Bakanları’na hitap ettik. Türkiye olarak, özellikle son 22 yılda işgücü piyasasındaki teknolojik gelişmelerden yararlanmayı ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesini gündemimizin en ön sıralarına koyuyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sonucunda rekor düzeyde istihdam oranlarına ulaştık ve işsizlik oranını son 10 yılın en düşük seviyesine indirdik. İşgücü ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesinde yeni teknolojilerin olanaklarından faydalanmaya devam edeceğiz.
Within the scope of the G20 Labour and Employment Ministerial Meeting, we addressed the Ministers of Labour and Employment of the G20 member countries on the subject of “the use of technologies as a means of improving everyone’s quality of life”, which is among the priorities of the G20 Brazilian Presidency. As Türkiye, we have prioritized leveraging technological advancements in the labour market and digitalizing employment services, especially in the last 22 years. As a result of our efforts in this context, we achieved record employment rates and reduced the unemployment rate to the lowest level in the last 10 years. We will continue to leverage new technologies in the digitalization of labour and employment services.